HTML

Konyhatündérek közös blogja

Gasztroblog kicsit másképp. A konyha a mienk, de másokkal együtt főzünk!

Archívum

Tzatziki

2008.05.08. 08:00 :: Konyhatündérek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikor lettem visszavonhatatlanul szerelmes a tzatzikibe? Azt hiszem 1991-ben történt, az Olympus hegy lábánál, egy útszéli szállodában, ahol a megfáradt vándorokat igazi görög vacsorával várták. Mi meg, akik eleddig nem találkoztunk a helyi konyha sajátosságaival: elhűlten szemléltük a tányérokon heverő ételeket, a rengeteg olivaolaj alá bújtatott salátákat és a tzatzikit.

Nem mondom, hogy ez az élmény határozta meg az életemet, de azt hiszem itt kezdődött az eljegyződésem Görögországgal...

A legfinomabb tzatikit viszont Rodoszon ettem, egy tengerparti kisvendéglőbe, ahová képes lennék most is elzarándokolni egy kis kardhalért, salátáért és természetesen a tzatzikiért.

Tzatziki

2 tisztes kigyóuborka

5-6 gerezd fokhagyma

olivaolaj

1 nagy pohár tejföl

Az uborkát felszeletelem és a megpucolt fokhagymagerezdekkel egyetemben az aprítóba teszem. Felszecskáztatom a masinával, majd kézi erő igénybevételével kinyomom belőle a felesleges levet. Mikor kész, akkor elkeverem a tejföllel, sózom és lelkületemek megfelelő mennyiségű extra szűz olivával selymesen fényessé teszem.

Ha van rá lehetőség: egy nappal a tálalás előtt elkészítem és jól eldugom a hűtőben....hátha megéri a másnapot.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatunderek.blog.hu/api/trackback/id/tr90459452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása